Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu - burkānu sacepums ar baziliku

Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. Kartupeļus pamatīgi nomazgā un liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai tie tikko būtu pārsegti un aptuveni 20 minūtes vāra gatavus.
2. Burkānus nomizo un ar nazi slīpi sagriež šķēlēs. Pēc tam liek vārošā sālsūdenī, vāra apmēram 2 minūtes, noskalo ar aukstu ūdeni, lai burkāni saglabātu spilgto krāsu.
3. Ieber sietā un ļauj ļoti labi notecēties...
4. Baziliku nomazgā, noplūc lapiņas un sagriež tievās strēmelītēs.
5. Notecina Mozzarella sieru, rupji sarīvē un apmēram 3 ēd. k. no tā samaisa ar krējumu.
6. Garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
7. Kartupeļus nokāš, pārlej ar aukstu ūdeni, nomizo un sagriež šķēlēs.
8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ieziež ar taukvielām apaļu sacepuma veidni. Pamīšus liek veidnē burkānus un kartupeļu šķēles. Pa starpām uzkaisa baziliku, sāli, piparus un muskatriekstu.
9. Sacepumu pārlej ar siera maisījumu un pārkaisa ar atlikušo sarīvēto Mozzarellas sieru.
10. Pēc tam cep 20 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu