Kartupeļu - burkānu sacepums ar baziliku

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 500 g kartupeļu
  • 750 g burkānu
  • 2 saišķīši bazilika
  • 125 g Mozzarellas siera
  • 100 g skābā krējuma
  • Sāls
  • Pipari
  • Rīvēts muskatrieksts

Pagatavošana

55 min.
  1. Kartupeļus pamatīgi nomazgā un liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai tie tikko būtu pārsegti un aptuveni 20 minūtes vāra gatavus.
  2. Burkānus nomizo un ar nazi slīpi sagriež šķēlēs. Pēc tam liek vārošā sālsūdenī, vāra apmēram 2 minūtes, noskalo ar aukstu ūdeni, lai burkāni saglabātu spilgto krāsu.
  3. Ieber sietā un ļauj ļoti labi notecēties...
  4. Baziliku nomazgā, noplūc lapiņas un sagriež tievās strēmelītēs.
  5. Notecina Mozzarella sieru, rupji sarīvē un apmēram 3 ēd. k. no tā samaisa ar krējumu.
  6. Garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
  7. Kartupeļus nokāš, pārlej ar aukstu ūdeni, nomizo un sagriež šķēlēs.
  8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ieziež ar taukvielām apaļu sacepuma veidni. Pamīšus liek veidnē burkānus un kartupeļu šķēles. Pa starpām uzkaisa baziliku, sāli, piparus un muskatriekstu.
  9. Sacepumu pārlej ar siera maisījumu un pārkaisa ar atlikušo sarīvēto Mozzarellas sieru.
  10. Pēc tam cep 20 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

i 2015. gada 31. jūlijs 22:15
Notecina Mozzarella sieru, rupji sarīvē - kā to var dabūt gatavu, sarīvēt šo sieru
Zane 2015. gada 31. jūlijs 16:42
Izskatās garšīgi un pagatavošana arī labi aprakstīta. Man tieši patīk, ka apraksta visu sīki, jo tieši nianses ir svarīgas, lai ēdiens sanāk tieši kā receptē paredzēts. Jo neesmu pavārs, neprotu "pēc izjūtām gatavot".
Vilnis 2015. gada 31. jūlijs 10:57
Joprojām nemākam uzrakstīt receptes vienkārši un saprotami. Pārāk daudz vārdu lietots pašsaprotamu darbību aprakstam kā dēļ cilvēkiem kuriem nav pārāk lielas pieredzes gatavošanā rodās iespaids par procesa sarežģītību. Tā pat aizmirsta mūžīgā patiesība - garšaugus un tieši baziliku pievienojam pašās procesa beigās. Un baziliks tomēr ir tikai viena no garšvielām tādēļ nav izprotams uzsvars uz to ēdiena nosaukumā.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni