Iesākumā bija biskvīts, un tad tas pārtapa tortēs, kūciņās, plātsmaizēs un ruletēs. Šoreiz uz konditorejas skatuves – biskvīta rulete, pazīstama arī ar iesauku rulbiskvīts jeb rolbīskvīts.
Manā dzimtajā pusē, pārdesmit kilometrus aiz Gaiziņa konditorejas izstrādājums, kurā biskvīts tiek sasmērēts ar zapti un bagātināts ar putukrējumu vai biezpiena krēmu, tiek saukts par rolbiskvītu. Jā, jā, ja jau rullē, tad jābūt rulbiskvītam! Bet mana ome rollēja, tāpēc rolbiskvīts, un punkts!
Kad ome nomira, man atmiņās bija palikušas tikai proporcijas 1:1:1, un, lai kā es censtos, mans rolbiskvīts vienmēr lūza. Vienā no reizēm nolēmu mest mieru, un turpmāk cepu parastu biskvītu, griezu to uz pusēm un smērēju ar zapti.
Kad pirms padsmit gadiem kolēģei Guntai par šo pasūdzējos, viņa teica: “Pamēģini manu recepti! Proporcijas ir tādas pašas, bet ir pāris knifiņi. Tev sanāks! Man sanāk vienmēr!” Un, ziniet, Guntai bija taisnība – šī recepte strādā!