Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Palaipes gardais noslēpums: kūka, kas var sacensties ar "Cielaviņu"

Raksta foto
Foto: Kārlis Vilītis

Vienkāršāk ir torti “Cielaviņa” nopirkt bodē, bet vai tas ir arī lētāk? Ko prasa pašam sakult, izžāvēt un uzbūvēt bezē–riekstu torti ar šokolādes krēmu? Mēs izmēģinājām, un mums ir atbilde!

“Cielaviņa” ir veids, kā visātrāk radīt svētkus, vismaz manā pasaulē, jo bērnības atmiņas diktē savu. Loģiski, ka tad, kad sāku “lielo cilvēku dzīvi” un man bija sava virtuve un cepeškrāsns, es izmēģināju šo kūku pagatavot pati. Rezultāts – 12 latus dārgāks elektrības rēķins. Cepeškrāsns bija veca un rijīga, bet bezē ripas jāizžāvē kārtīgi. Un neba man ar pirmo reizi izdevās. Krēms manā izpratnē pārāk sviestains. Secinājums – nav ko cept, ja veikalā var dabūt labu labo.

Manas domas par bezē–šokolādes kūkas cepšanu mājas apstākļos mainījās vienā vasarā, kad darba uzdevumā apmeklēju

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu