Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biskvīta rulete "Maigā avenīte"

Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
40 min
1. Olu baltumus rūpīgi atdala no dzeltenumiem, dzeltenumiem pievieno cukuru un rūpīgi puto, līdz masa kļūst gaiša un pufīga. Pievieno miltus.
2. Olu baltumus saputo stingrās putās( nepārputojiet) un nemaisot iecilā olu dzeltenumos.
3. Pannā ieliek cepamo papīru, lēnām ielej mīklu un izlīdzina. Cep 200 grādos 10 minūtes.
4. Uzmanīgi izņem no krāsns un ļauj dažas minūtes pastāvēt. Tad apgriež otrādi, noņem cepamo papīru, apgriež atpakaļ. Nelielu strēmeli nogriež - tā noderēs dekorēšanai. Lielo daļu - siltu sarullē.
5. Saldo krējumu saputo ar 2 ēd. k. cukura un vaniļas cukuru.
6. Avenes samīca un saspaida ar 3 ēd. k. cukura.
7. Atdzisušu biskvītu atrullē, parklāj ar avenēm, tad putukrējumu (putukrējumu nedaudz pietaupa), atkal sarullē.
8. Gatavo ruleti plānā kārtā nozieš ar putukrējumu un pārkaisa ar biskvīta drupačām, kuras izveido no tās sloksnītes, kuru nogrieza pēc biskvīta izcepšanas.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu