Labs rezultāts prasa zināmas piepūles. Tāpat arī ar it kā tik vienkāršu ēdienu kā ceptiem kartupeļiem.
Ja vēlies, lai tavi krāsnī ceptie kartupeļi ārpusē kraukšķīgi, bet iekšā maigi, tos vajadzētu iepriekš novārīt. Šis paņēmiens ļaus tevis gatavotajiem kartupeļiem kļūt restorāna cienīgiem.
Pēc kartupeļu nomizošanas un nomazgāšanas sagriez tos ne pārāk lielos un arī ne pārāk mazos gabaliņos un vāri sālsūdenī. Šādi tu varēsi iegūt kartupeļiem mīkstāku vidu, saīsinot cepšanas laiku cepeškrāsnī, kā arī tas paveic vēl kādu būtisku darbību – izvelk uz kartupeļa ārējam malām cieti, kas atbild par to, lai cepot gabaliņi kļūst kraukšķīgi.
Kartupeļu gabaliņi nav jāizvāra līdz pilnīgai gatavībai, bet gan jāapvāra. Atkarībā no tā, cik lielos gabalos sagriezi, vārīšanas laiks, protams, mainīsies, bet vēlamais rezultāts ir tāds, lai ārpuse kļūst mīksta, bet vidus vēl nedaudz stingrs.
Kad kartupeļi nokāsti, cep kā allaž – iepriekš parūpējoties, lai tie ieskauti taukvielās un garšvielās.
Iepriekšēja novārīšana ne tikai nodrošina restorāna cienīgu kraukšķīgumu, bet arī ietaupa laiku, ja nepieciešams ceptos kartupeļus pagatavot īsākā laikā. Tu vari novārīt kartupeļus arī dienu iepriekš, lai samazinātu sagatavošanas laiku cepšanas dienā. Tikai atceries tos uzglabāt ledusskapī.
Garšvielas, kas piestāvēs ceptiem kartupeļiem: sāls, pipari, ķiploks, saldās un kūpinātās paprikas pulveris, rozmarīns, timiāns. Intensīvākai garšai vari papildināt ar kādu šķipsniņu karija.