Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Solis, kuru nedrīkst izlaist, izmantojot konservētus tomātus savā sulā

Konservēti tomāti bundžā. Ilustratīvs attēls.
Konservēti tomāti bundžā. Ilustratīvs attēls. Foto: Karpenkov Denis/Shutterstock.com

Ja tavos virtuves krājumos allaž ir kāda bundžiņa konservētu tomātu savā sulā, tu noteikti esi ieguvējs. Ir virkne ēdienu, kuros tie ir neatņemama sastāvdaļa, un vēl daudzi citi ēdieni, kuri kļūst tikai labāki, ja izmanto šādus tomātus, nevis tomātu mērci. Ja esi kādreiz mēģinājis tomātus savā sulā pievienot kādam ēdienam, bet neesi bijis apmierināts ar rezultātu, ļoti iespējams, esi pieļāvis kļūdu, kuru pieļauj daudzi.

Ja konservēto tomātu pasaulē esi jauniņais, tad tev der zināt, ka visās bundžās saturs nav vienāds, tāpēc ir jālasa uz etiķetes rakstītais. 

Bundžās vari atrast tomātus savā sulā, kuri ir veseli ar mizu un bez tās, kā arī sagrieztus gabaliņos. Daži ražotāji papildina tomātus arī ar kādiem garšaugiem, piemēram, baziliku. Ir reizes, kad tas ir tieši laikā, bet ir ēdieni, kuros bazilika garša nav nepieciešama. Tāpat sāls – veikalu plauktos atradīsi produktus gan ar pievienotu sāli, gan bez. 

Kad esi nonācis līdz bundžas satura izmantošanai kādā mērcē, zupā vai sautējumā, neizlaid būtisku soli garšas līdzsvarošanai:

lai ko tu gatavotu, neaizmirsti pievienot kādu šķipsnu cukura. 

Mērķis noteikti nav ēdienu padarīt saldu, bet atšķirībā no tomātu mērcēm, kurās ir gana liels cukura daudzums, un pastām, kurās lielākoties arī ir cukurs, šādiem konservētajiem tomātiem tāds pievienots netiek, tāpēc, īpaši pēc uzkarsēšanas, ir jūtams skābums. 

Atkarībā no izmantotā tomātu daudzuma un, protams, pārējiem produktiem ēdienā, šķipsna (vai vairākas, ja tomātu daudz), neitralizēs tomātu skābumu, bet ēdienu nepadarīs arī saldu. Salds tas kļūs vienīgi tad, ja cukuru bērsi klāt karotēm. 

Receptes konservētu tomātu izmantošanai: 

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu