Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Folijā vai bez: kā izvēlēties īsto metodi kartupeļu gatavošanai cepeškrāsnī

Cepti kartupeļi. Ilustratīvs attēls.
Cepti kartupeļi. Ilustratīvs attēls. Foto: A_Lein/Shutterstock.com

Kartupeļus vārām, mīcām biezputrā, liekam zupās, sautējumos, cepam uz pannas un cepeškrāsnī. Veidu daudz, un tie ir dažādi. Ja negribas stāvēt pie plīts, bet kārojas ceptus kartupeļus, cepeškrāsns ir īstā izvēle. Lietot vai nelietot foliju kartupeļu cepšanā? Viss atkarīgs no gribētā rezultāta.

Mīkstiem un maigas tekstūras kartupeļiem – folija būs palīgs

Folijā ietītiem kartupeļiem ir ievērojami atšķirīga tekstūra nekā neietītiem. Tā kā šādiem kartupeļiem cepšanas laikā mitrums tiek noturēts folijas iekšpusē, tie būtībā tvaicējas, tāpēc ir daudz mīkstāki.

Kraukšķim – foliju atstāj plauktā

Liekot kartupeļus uz cepešpannas, tiem veidosies cita garša un tekstūra. Kartupeļi būs kraukšķīgāki un ar intensīvāku garšu. Šādi cepot kartupeļus, par tiem nedrīkst aizmirst, jo cepšanas laikā tie jāapmaisa, lai no visām pusēm apceptos vienādi.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu