Kartupeļus vārām, mīcām biezputrā, liekam zupās, sautējumos, cepam uz pannas un cepeškrāsnī. Veidu daudz, un tie ir dažādi. Ja negribas stāvēt pie plīts, bet kārojas ceptus kartupeļus, cepeškrāsns ir īstā izvēle. Lietot vai nelietot foliju kartupeļu cepšanā? Viss atkarīgs no gribētā rezultāta.
Folijā vai bez: kā izvēlēties īsto metodi kartupeļu gatavošanai cepeškrāsnī
Mīkstiem un maigas tekstūras kartupeļiem – folija būs palīgs
Folijā ietītiem kartupeļiem ir ievērojami atšķirīga tekstūra nekā neietītiem. Tā kā šādiem kartupeļiem cepšanas laikā mitrums tiek noturēts folijas iekšpusē, tie būtībā tvaicējas, tāpēc ir daudz mīkstāki.
Kraukšķim – foliju atstāj plauktā
Liekot kartupeļus uz cepešpannas, tiem veidosies cita garša un tekstūra. Kartupeļi būs kraukšķīgāki un ar intensīvāku garšu. Šādi cepot kartupeļus, par tiem nedrīkst aizmirst, jo cepšanas laikā tie jāapmaisa, lai no visām pusēm apceptos vienādi.