Vai tev ir tā gadījies, ka bļodā glīti sviests ar cukuru gaida putošanu, milti jau iebērti sietā, domas jau aizklīdušas pie baudas mirkļa, ko sniedz svaigi cepts mafins… un tad – bladāc – olu mājās nav. Bode tālu vai ciet, ko iesākt? Vai tiešām var ignorēt olu receptē vai to aizstāt?
Mafini vai kēksiņi, sauc kā gribi, bet gardi abi un olas arī vajadzēs abiem. Bet, ko iesākt, ja olas nav?
Klīstot pa dažādiem forumiem un vegānu recepšu lapām, atrodu informāciju, ka olas var aizstāt daudzos veidos. Es atrodu deviņus.
Nolemju pārliecināties par to, pētu savus plauktus, ledusskapi un pieliekamo. No deviņiem aizstājējiem man mājās ir seši, tad nu nolemju sevi izaicināt un pagatavot mafinus!