Vienkāršs un pārbaudīts knifs sulīgām kotletēm

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Jautājums par to, kā izcept nevainojami sulīgas kotletes ar zeltaini brūnu garoziņu, ir allaž aktuāls. Cik cepēju, tik padomu. Kāds iesaka pierīvēt kartupeli, cits - ieslēpt kotletēs sviesta piciņas, vēl kāds – pirms cepšanas apviļāt tās rīvmaizē. Šoreiz piedāvājam metodi, kura gaļas mīkstināšanai jau izsenis likta lietā gan ķīniešu, gan ebreju virtuvēs.

Šī "slepenā" sastāvdaļa ir atrodama teju katrā mājā, un tā ir visparastākā dzeramā soda. Kā skaidro portāla "Shkolazhizni" speciālisti, sodu var likt lietā, ne vien beržot izlietni vai cepot kūkas, bet arī gatavojot kotletes.

Lai pagatavotu supersulīgas kotletes, kilogramam maltās gaļas līdz ar pārējām sastāvdaļām pievieno aptuveni 1/2 tējkaroti sodas.

Gaļu kārtīgi izmīca un cep kā ierasts – uz pannas vai iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Svarīgi atcerēties, ka soda jāpievieno un jāiemīca kotlešu masā tieši pirms gatavošanas.

Nav jābaidās, ka soda piešķirs kotletēm sārmainu piegaršu, jo, pirmkārt, tā ir jāpievieno ļoti mazā daudzumā, otrkārt, soda cepšanas laikā izreaģē un neatstāj nekādu ietekmi uz kotlešu garšu, bet tikai uzlabo skatu, padarot kotletītes pufīgas un bezgala sulīgas.

Veseli ēduši!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu