Pat vienkāršākās lietas reizēm mēdz nebūt nemaz tik vienkāršas kā šķiet, jo kurš no mums ir aizdomājies par to, ka var nepareizi uzlikt pārtikas plēvi, nevis pasargājot ēdienu, bet veicinot vēl ātrāku tā sabojāšanos?
Tu, iespējams, visu mūžu nepareizi nosedz ēdienu ar pārtikas plēvi
Paņem bļodiņu, šķīvi vai katlu ar ēdienu, paņem pārtikas plēvi un notin to pa trauka virspusi un ārējo malu un gatavs?
Ja tu tā dari, tad arī tu dari nepareizi!
Šefpavārs Kristaps Sīlis raidījumā "Šefu gaidījāt?" skaidro, ka starp nepareizi uzliktu pārtikas plēvi un ēdienu ļoti bieži veidojas kondensāts.
Tieši kondensāts ir tas, kas veicina baktēriju vairošanos, jo īpaši tad, ja produkts, kuru pārsedz, vēl ir silts.
Kā pārtikas plēvi izmantot pareizi? Parūpējies, lai tā maksimāli saskaras ar nosedzamo produktu vai ēdienu, neatstājot vietu, kur veidoties kondensātam.
Vairāk skaties raidījuma sižetā: