Atlikušos miltus izber uz galda, izliek padzisušo mīklu un mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Sākumā masa ir ļoti lipīga, bet, kad tā kārtīgi izmīcīta, kļūst gluda un vijīga.
Saimniece brīdina, ka galvenais ir noturēties un nepielikt vēl miltus, jo sākumā liekas, ka mīkla ir par mīkstu. Mīcot tā mainīsies un nākamajā dienā būs daudz stingrāka.
Mīca vismaz 10 minūtes, līdz mīkla kļūst spīdīga un viendabīga, tad uzglabā vēsumā. Jo agrāk mīklu sagatavo, jo labāka tā kļūs, garšvielas savā starpā sadraudzēsies un ievilksies.
Ir teiciens, ka piparkūku mīkla jāgatavo tūliņ pēc Jāņu dienas.
Cep piparkūkas. Ja grib plānas un kraukšķīgas, tad jārullē uzreiz uz pannas un jāsagriež turpat.
Ja veido ar formiņām, nebūs tik kraukšķīgas, bet biezākas un mīkstas, bet tās var nosmērēt ar olu un dekorēt ar dažādiem riekstiņiem, sēkliņām, balto vai tumšo šokolādi. Tad tiešām jau pēc piparu kūkām izskatās un garšo!
Vēl receptes un citus padomus lasi ŠEIT.