Sasaldēšanai izvēlēties vakuuma iepakojumu
Vienkāršākā metode ir dārzeņus vai augļus sagriezt mazākos gabalos un sasaldēt.
Vakuuma iepakojums ne tikai palīdz saglabāt produktu svaigumu, bet arī aizsargā tos no ledus kristālu veidošanās un nepatīkamas smakas, kas rodas liekajā gaisā.
Liekot lietā vakuumpakotāju, iepakošana vakuumā ir vienkārši paveicama arī mājas apstākļos! Plēves maisiņi ir pieejami dažādos platumos, kas ļauj izvēlēties katram produktam piemērotāko iepakojuma izmēru.
Lieki neaizņemt vietu saldētavā
Vietu saldētavā var ieekonomēt, izaudzēto sablendējot vai sasmalcinot. Piemēram,
tomātus labāk uzreiz novārīt, sablendēt un tad sasaldēt, jo pēc atkušanas tie būs saplakuši un ūdeņaini. Blendētie tomāti būs lieliski piemēroti krēmzupām un mērcēm, ko ziemas mēnešos varēs ātri pagatavot.
Ar rokas blenderi šis process būs ērts un ātrs. Šādi saglabāt var arī citus dārzeņus, piemēram, ķirbi. Bez novārīšanas iespējams blendēt un sasaldēt ogas – zemenes, avenes, upenes, jāņogas, ērkšķogas – vēlākai izmantošanai izcilai mērcei pie kādas kūkas vai saldējuma ziemā.
Pareizi sasaldēt zaļumus
Lociņi, dilles un pētersīļi – tie ziemas drēgnumā pavasari ļauj sagaidīt ātrāk.
Lai labāk saglabātu šo garšaugu smaržu un garšu, eksperti iesaka garšaugus sasaldēt sviestā vai eļļā.
To darot, garšaugi tiek pārvērsti par tādiem kā buljona kubiņiem, kurus ziemā var ērti pievienot zupām, sautējumiem un citiem ēdieniem, piešķirot tiem bagātīgu garšu un aromātu. Saldēšanas process ir vienkāršs: sasmalciniet garšaugus, sajauciet tos ar sviestu vai eļļu, izveidojiet nelielas porcijas un sasaldējiet. Ļoti ērti šim mērķim ir izmantot parastos ledus saldēšanas trauciņus.