Kā atmazgāt rokas pēc jauno kartupeļu tīrīšanas (1)

Receptes.lv
Jaunie kartupeļi. Ilustratīvs attēls.
Jaunie kartupeļi. Ilustratīvs attēls. Foto: Africa Studio/Shutterstock.com

Kuram gan negaršo jaunie kartupeļi?! Tiem patiesi piemīt īpaša garša. Bet arī kāda nelāga īpašība – tie tīrīšanas procesā plaukstas, pirkstus iekrāso neglīti brūnā krāsā, ko tāpat vien ar ūdeni nemaz nevar nomazgāt. Ko iesākt?

Pavisam jaunus kartupelīšus var pat nemizot – tos kārtīgi nomazgā, noberž ar kādu asāku birstīti un gatavo. Ja miziņa pavisam svaiga, tā visa nonāk nost, mazliet biezāku miziņu, ja gribas absolūti gludus kartupelīšus, noskrāpē ar nazi. 

Darbiņš nav grūts, bet zināmu laiku paņem, un šajā procesā ļoti bieži tad arī iegūstam brūnas plaukstas, kas pat pēc nomazgāšanas ar ziepēm izskatās netīras. Bet ir risinājumi!

Preventīvi var atrisināt situāciju, protams, izmantojot cimdus, bet ne visiem tie mājās ir, kā arī ļoti daudziem cilvēkiem neliekas ērti ar tiem darboties.

Taču ir risinājumi arī pēc tam, kad rokas jau iekrāsojušās. 

Ja tev mājās ir soda vai citrons / citrona sula, vari būt bez raizēm. 

Siltā ūdenī mazgājot rokas, uz netīrajām vietām uzber mazliet sodas un paberzē, ja nepieciešams, ar kādu sūklīti. Rokas būs tīras! 

Otrs variants ir netīrās vietas ieziest ar gabaliņu citrona vai ar citrona sulu/koncentrātu, nedaudz noturēt un tad kārtīgi nomazgāt ar ziepēm. Te gan uzmanies, ja uz rokām ir kādas brūces, jo citrona sula, tajās iekļūstot, kodīs.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu