Svelme ir atgriezusies. Šādā laikā ir ļoti būtiski rūpēties, lai mēs nepārkarstam un ķermenim ir viss nepieciešamais. Arī šķidrums. Par to jāatceras vēl biežāk un jāpieiet tam ar lielāku atbildību nekā parasti. Kāpēc ir svarīgi lietot pietiekami daudz šķidruma, vai varam dzert arī tēju un kafiju un kādi ir signāli, ka šķidruma uzņemts par maz? To visu un vēl daudz vērtīga mums pastāstīja sertificēta uztura speciāliste un Instagram veselīgā uztura bloga "Uzlabo" autore Viktorija Zakarkeviča.

Ūdens visu pamatu pamats. Mūsu organismam tā ir neatņemama daļa, lai varam būt gan veseli, gan enerģiski un arī skaisti.

Ieklausies ķermenī, tas saka priekšā, ja šķidruma uzņemts par maz

Mēs ļoti bieži savu ķermeni nenovērtējam. Ar virkni dažādu signālu tas mums norāda, ko darām nepietiekami un kā tam trūkst. Atliek tikai tajā ieklausīties.

Lūk, izplatītākās pazīmes, kas norāda, ka ir laiks padzerties un to darīt visas dienas garumā:

  • Sāpoša, dulla galva – lai arī galvassāpes var izraisīt virkne dažādu iemeslu, ja galva dulla un sāpoša novērojama izteikti karstajās dienās, nepietiekama šķidruma uzņemšana ir pirmais, par ko vajadzētu aizdomāties;
  • Sajūta, ka ir ļoti, ļoti karsts. Kā iepriekš jau rakstījām, šķidrums ir lielisks palīgs temperatūras regulēšanai. Ja tā bijis par maz, no karstuma sajūtas neizdodas atbrīvoties;
  • Slāpes. Ja jūti izteiktas slāpes, padzerties kārtīgi vajadzēja jau sen, tāpēc to vairs neatliec!
  • Pievērs uzmanību savai ādai, īpaši mutes rajonā. Sausuma novērošana tajā apvidū ir organisma dehidratācijas pazīme.

Bet cik tad šķidruma nepieciešams uzņemt?

Matemātika patiesībā ir gaužām vienkārša.