Divas metodes, kā bez liekas šmuces pagatavot brokoli

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Brokoļi. Ilustratīvs attēls
Brokoļi. Ilustratīvs attēls Foto: somkhana/Shutterstock.com

Katrs, kurš reiz ir vārījis brokoli, zina, ka tā apstrāde pirms vārīšanas mēdz būt netīrīgs process, jo brokoļa kripatiņas pārklās ne vien griežamo dēlīti, bet noteikti arī plašāku laukumu. Labā ziņa – no tā var izvairīties.

Daudzu ēdienu pagatavošanā, kur nav paredzēts brokoli sasmalcināt vai sablendēt, mēs izmantojam košā dārzeņa ziedkopas jeb tā sauktās rozetītes. Atdalot vispirms ar nazi katru ziedkopu, nereti tiek secināts, ka dažas ir ļoti lielas. Te sākas šmuce – griežot ar nazi lielākās ziedkopas uz pusēm vai vairākās daļās, dēlītis noklājas ar gana lielu daudzumu brokoļa mazo pumpuriņu, kas ir nolemti izmešanai.

Labā ziņa – ir veselas divas metodes, kā no šī šmucīgā darbiņa izvairīties.

Pirmā metode – vāri visu galviņu.

Ja brokoli esi nolēmis vārīt un tavā saimniecībā ir pietiekami liels katliņš, kurā ietilptu visa brokoļa galva, tad šī metode ir tieši tev.

Nomazgā dārzeni, ielej katlā ūdeni un liec vārīties brokoli, līdz tas ir tik mīksts/gatavs, cik tev nepieciešams. 

Un atceries –

ēdams ir arī brokoļa kāts –

to vari gan vārīt, gan cept un gardi notiesāt.

Lūk, kā tas darāms:

@myrealfood_uk Did you know about this life hack for cooking broccoli? And don’t let the trunk go to waste👀🥦 #broccoli #lifehack #cookinghack #kitchentips #broccolilover #healthyeating #myrealfood ♬ original sound - 44audi0s

Otrā metode – ar nazi griez tikai kātiņā.

Ja tomēr vēlies brokoli vārīt jau sadalītu mazākos gabalos vai esi paredzējis to gatavot citādāk, piemēram, cept, tad tev noderēs šī metode.

Dalot brokoļa rozetes mazākos gabalos, pie mazo pumpuru nobiršanas vainīgs ir nazis. Ja iegriezīsi tikai mazajos kātiņos, bet tālāk mazo rozetīti dalīsi ar rokām, dārzenis skaisti pārdalīsies, noturot pumpuriņus pie kātiņiem, izvairoties no izšķērdības un nekārtības.

Skaties video, kā tas darāms:

@ben_goshawk How To Prep Broccoli #fyp #foryoupage #fypシ #vegan #vegetarian #prep #chef ♬ original sound - Ben Goshawk

Receptes ar brokoļiem iedvesmai:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu