VIDEO Mārtiņš Sirmais gatavo ģimenes budžetam draudzīgu trīs kārtu maltīti (2)

TVNET
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA

“Sveicināti virtuvē! Šodienas tēma ir ļoti vienkārša – jūsu naudas ietaupīšana,” teic šefpavārs Mārtiņš Sirmais. Lai mazinātu pārtikas atkritumu apjomu un vienlaikus palīdzētu pircējiem ietaupīt, "Rimi” piedāvā produktus ar pēdējo dienu termiņu iegādāties par īpaši izdevīgu cenu – bieži vien pat uz pusi lētāk. TVNET raidījumā “Ēd, ietaupi, neiznieko” šefpavārs skaidro, kā šos produktus izmantot lietderīgi, piedāvājot kopā ar viņu pagatavot trīs budžetam ļoti draudzīgas receptes.

Šoreiz receptēs galveno lomu spēlē fetas siers – Mārtiņš to izmanto, lai uzburtu trīs kārtu maltīti ģimenei:

  1. Vidusjūras sautējumu (recepte šeit);
  2. Fetas un valriekstu salātus (recepte šeit);
  3. Panko rīvmaizē ceptu fetu ar ogām un saldskābo mērci (recepte šeit).

Lai uzzinātu, kā Mārtiņam Sirmajam veicās virtuvē, noskaties video, bet, lai noskaidrotu, kādi produkti ar pēdējās dienas termiņu pieejami tuvākajā "Rimi" veikalā, mobilajā lietotnē atver sadaļu “Produkti ar pēdējo dienu termiņu” un izvēlies sev tuvāko veikalu, kur būs apkopota informācija par aktuālo piedāvājumu. Veikalā šos produktus atpazīsi pēc oranžās cenas uzlīmes.

Novērojumi rāda, ka pircēji aktīvi izmanto iespēju ietaupīt un ik mēnesi pieaug nocenotās pārtikas pārdošanas apjomi. Tādējādi vidējais pārtikas apjoms, ko Latvijā šādi ik mēnesi izdodas glābt no utilizēšanas, ir gandrīz 32 tonnas maizes, gandrīz 22 tonnas svaigās gaļas, 21 tonna "Rimi" gatavotās pārtikas, gandrīz 16 tonnas piena produktu un 6,5 tonnas gaļas produktu.

Foto: Mārtiņš Sirmais raidījumā “Ēd, ietaupi, neiznieko!”

Raidījums tapis sadarbībā ar "Rimi Latvija".

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu