"Vegāniem - nē!" Šefpavārs izslēdz vegānus no sava restorāna apmeklētāju loka (15)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Dārzeņi. Ilustratīvs attēls.
Dārzeņi. Ilustratīvs attēls. Foto: Microgen/shutterstock.com

Britu šefpavārs Džons Mauntains jūnija vidū paziņoja, ka viņa restorānā "Fyre", kas atrodas Austrālijas pilsētā Pērtā, "mentālas veselības dēļ" vegāniem ieeja ir liegta.

Intervijā medijam "PerthNow" pavārs atklāja, ka šis lēmums pieņemts negatīvu atsauksmju dēļ, kuras klienti vegāni atstājuši restorāna Facebook lapā, novērtējot to ar vienu no piecām zvaigznēm.

"Mēs sākām saņemt visas šīs negatīvās atsauksmes bez faktiskiem komentāriem, kas patiešām kaitē uzņēmumam," skaidroja pavārs.

Paziņojums izplatījies ātri un, kā atklāj pats pavārs, novedis pie neticama pieprasījuma, jo rezervāciju ir neticami daudz.

"Viss risinās smieklīgi un neticami labi," viņš sacīja. "Parasti es apkalpoju pusduci cilvēku šajā skaistajā restorānā. Šovakar vakariņām ir 35 rezervācijas."

"Es garantēju, ka 99% pavāru visā pasaulē ienīst vegānus," viņš sacīja "The Project. "Tu nekad nevari apmierināt viņu prasības. Mēs vienmēr esam ienīduši vegānus, visi šefpavāri ienīst."

Visa ķeza ap vegānismu sākusies, kad pavārs saņēmis e-vēstuli no jaunas sievietes, kura apvaicājusies, vai viņa restorānā ir vegānas maltītes iespējas. Šefpavārs atbildējis, ka var piedāvāt vegānus ņoki, taču, kad kliente ieradusies, viņas vēlmes bija aizmirsis, jo apkalpojis privātu pasākumu. Darbinieki atzina savu neizdarību, tomēr tā bijusi vien cilvēcīga kļūda.

Pēc piedzīvotā kliente atstājusi negatīvu atsauksmi, norādot, ka ir vīlusies, ka vienīgā vegānā opcija restorānā bijis 32 dolārus dārgs dārzeņu ēdiens. "Manuprāt, mūsdienās ir neticami svarīgi, lai restorāns var uzņemt dažādus klientus, un nespēja pasniegt vegānu maltīti liecina par jūsu šefpavāra neprofesionalitāti," viņa piebilda.

Tā kā piebilde bija gana personīga, tā šefpavāru nokaitināja. "Šis nav vegāns restorāns; ja viņi vēlas vegānu maltīti, jāizvēlas specializēts restorāns."

Komentāri (15)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu