Atliek uz kādu minūti novērsties no grila, pievēršoties sarunai ar draugiem, vai mēģinot paspēt kādu citu darbu, lai ātrāk uzklātu galdu, un, ak tavu bēdu, gardumiem, kas atrodas uz grila, pieķērusies "oglīte".
"Oglīte" uz šašlika: ēst vai izmest?
Amerikāņu onkologs Otis Broulijs brīdinājis, ka "oglītes" notiesāšana palielina vēža risku, vēsta "HuffPost".
Pārogļotā garoziņa, kas parādās, cepot gaļu uz grila vai pannas, satur veselībai bīstamas vielas. "Garozā veidojas heterocikliskie aromātiskie amīni un policikliskie aromātiskie ogļūdeņraži, kas ir zināmi kancerogēni," skaidroja Broulijs. Lietojot šādus savienojumus, palielinās iespēja saslimt ar vēzi.
Onkologs piebilda, ka "oglīte" padara potenciāli bīstamu jebkuru gaļu, arī zivis un vistas gaļu, kas parasti tiek uzskatīta par diētiskāku un veselīgāku. Pēc viņa teiktā, tas nenozīmē, ka cilvēkiem no uztura jāizslēdz grilēti ēdieni. Tā vietā viņš ieteica rūpīgi uzraudzīt gaļas cepšanās pakāpi un nepieļaut tās apdegšanu.
Ja gadījumā arī kāds mazs piedegums ir izveidojies - neēd, bet, saudzējot savu veselību, nogriez to.