Vai Himalaju, melnais, jūras un citi eksotiskie sāļi ir veselīgāki par parasto galda sāli?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Sāls. Ilustratīvs attēls.
Sāls. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixel-Shot/Shutterstock.com

Sāls un baltā nāve ir teju katram dzirdēti savienojumi. Un kaut kādā mērā tā ir taisnība, jo, lai arī sāls ir organismam nepieciešams, norma, ko diennaktī nevajadzētu pārsniegt, ir pieci grami jeb viena tējkarote. Tomēr kā ar citiem sāļiem salīdzinājumā ar parasto galda sāli, vai tie veselīgāki?

Sāls ar jodu, selēnu, varu, cinku, dzelzi un ne tikai. Vai patiesi dažādi eksotiskie sāļi ir tik veselīgi, kā mēdz apgalvot?

Portālam "Lsm" uztura speciāliste Ksenija Andrijanova atklāj, ka iepriekš minētie,

eksotiskie sāļi NAV veselīgāki.

Lai arī daudziem no tiem patiesi ir klāt dažādas minerālvielas, to daudzums ir tik niecīgs, ka ieteicamā dienas norma (5 grami sāls dienā) būtu jāpārsniedz vismaz sešas reizes, lai organismā šīs minerālvielas būtu jūtamas. Taču ieguvums nebūtu vērā ņemams, salīdzinot ar kaitējumu, ko nodarītu regulārs šāds sāls patēriņš.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu