:format(webp)/nginx/o/2023/03/20/15209499t1hcf6f.jpg)
Nekad nebūs pietiekami daudz ideju, kā pagatavot izcilus kartupeļus. Katram sava metode tīkamāka, un mūsu uzdevums ir piedāvāt vēl kādu. Šoreiz no slavenā šefpavāra Džeimija Olivera pūra.
Nekad nebūs pietiekami daudz ideju, kā pagatavot izcilus kartupeļus. Katram sava metode tīkamāka, un mūsu uzdevums ir piedāvāt vēl kādu. Šoreiz no slavenā šefpavāra Džeimija Olivera pūra.
Pats viņš šos kartupeļus sauc par perfektiem - kraukšķīgiem no ārpuses, bet maigiem un gaisīgiem iekšpusē.
Varētu domāt, ka, kā jau šefpavārs, lietos rīkus, produktus, kas varētu daudziem nebūt pieejami, bet nekā nebija. Viss ir gaužām vienkārši.
Kas jādara?
Sālsūdeni vāra kartupeļus. Bet tikai tik ilgi, līdz sāk manīt, ka to ārpuse it kā sāk plīst. Nokāš.
Cepamajā pannā lej olīveļļu, papildina ar ēdamkaroti sarkanvīna etiķa, dažiem rozmarīna zariņiem, ar nazi saspiestām ķiploku daiviņām un kādu lauru lapu.
Kartupeļus, kas kārtīgi nosusināti, caurdurī vai kādā bļodā cītīgi sakrata, lai tie kļūst miltaināki.
Cep 190 grādos 15 minūtes, tad izņem no krāsns un saspiež kartupeļus plakanus, lai garoziņa ieplīst, un liek krāsnī vēl uz 10 minūtēm.
Skaties darbību secību video: