“Vēlos padalīties ar savu eksperimentu, kā izaudzēt tējas sēni no nulles. Par iedvesmu man kalpoja veikala ledusskapjos ieraudzītais kombučas dzēriens. Sākumā nezināju kas tas par “zvēru”, uzķēros uz eko zīmītes un nopirku pagaršot. Tas bija viegli dzirkstošs, skābens, nepārsaldināts un tīkami veldzējošs - ļoti iegaršojās, tādēļ sāku pētīt sastāvu. Man par lielu brīnumu, tas izrādījās brūvējums no vecās labās tējas sēnes."

"Sāku meklēt vietas, kur var iegādāties pašu sēni, bet, godīgi sakot, roka necēlās maksāt tik lielu naudu. Tad nu ņēmos meklēt informāciju par to, kā kā sēni audzēt, no kā audzēt, kāda tēja būtu labāka, līdz beidzot nobriedu eksperimentam kombuču jeb tējas sēnes uzlējumu pagatavot mājas apstākļos,” stāsta Irisa Freimane, daloties ar noderīgu pieredzi tējas sēnes audzēšanā, uzglabāšanā, ieziemošanā un kombučas raudzēšanā.

Paša raudzēta tējas sēne – jā, tas ir iespējams!

“Vispirms ķēros pie “pamata dziras” brūvēšanas. Burkā iebēru 2 ĒK beramās melnās tējas, pieliku klāt 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest