Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Lai izcils kartupeļu kraukšķis: pirms cep - sakrati (1)

Cepti kartupeļi. Ilustratīvs attēls.
Cepti kartupeļi. Ilustratīvs attēls. Foto: Cmspic/Shutterstock.com

Nebeidzamais stāsts par kartupeļiem un to gatavošanas veidiem. To ir daudz, nav viena pareizā un katram ir savi plusi un mīnusi. 

Viens no veidiem, kā tikt pie ļoti kraukšķīgiem krāsnī ceptiem kartupeļiem, kurus, kā vēsta "Tasting Table", īpaši iecienījuši ir briti, ir to kārtīga sakratīšana pēc tam, kad tie izvārīti.

Kā?

Kad kartupeļi ir apvārīti, tie kārtīgi jānosusina un tad jāliek kāda traukā ar vāku un cītīgi jāsakrata (protams, neaizraujoties, lai tie neizšķīst). Tik daudz, lai to ārpusē rastos plaisas un tie kļūtu miltaināki.

Kāpēc?

Šādi apstrādātā kartupelī rodas ekstra vietiņas, plaisiņas, kurās iekļūt un pieķerties taukvielām, kas cepšanas procesā kartupeli padarīs izteikti kraukšķīgāku. Jo miltaināks kartupelis, jo vieglāk šādu efektu panākt, tikai būtiski ir nepārvārīt un neaizrauties, citādi sanāks vien putra.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu