Kā izvēlēties gardu ananasu?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ananass. Ilustratīvs attēls.
Ananass. Ilustratīvs attēls. Foto: Anna Tryhub/Shutterstock.com

Kad aiz loga auksti un zemi klāj sniegs, pat vislielākais ziemas mīļotājs reizi pa reizei aizdomājas par kādu siltāku saules staru un noķer ilgas pēc vasaras. Kad vasaru kā tādu dabūt nevaram, varam tikt pie eksotiskiem gardumiem no vietām, kur silts!

Ananass ir patiesi krāšņs un gards auglis. To pat biežāk cilvēki iegādājas nevis notiesāšanai mājās, bet gan kā papildinājumu dāvanai. 

Bet viss vējā, ja eksotiskais kārums nav nogatavojies. Tad to var vienīgi sasaldēt un likt kā piedevu kādam smūtijam. Bet šoreiz ne par to, bet gan par to, kā nopirkt labāko ananasu!

Izvēloties veic četrus ananasa novērtēšanas posmus.

Krāsu tests

Apskati ananasa mizu. Tai jābūt gaišai, dzeltenīgai. Daļēji zaļa tā var būt, bet ne visa un ne tumši zaļa, jo tas liecina, ka auglis ir nepietiekami nogatavojies. Bet tādi jau uz oranžo pusi - pārgatavojušies. Vislabāko priekšstatu par gatavības atbilstību krāsai sniegs ananasa "dibens". Ja tas ir gaišs, dzeltenīgs, tad pirmais tests ir nokārtots.

Svara tests

Iespējams, būsi dzirdējis, ka gatavi augļi šķiet smagāki nekā izskatās. Tas ir arī stāsts par ananasiem. To paceļot, tev jājūt, ka ir smags. Tas liecinās, ka tavs ir gatavāks un arī sulīgs un saldāks.

Foto: SHVETS production/Pexels

Smaržas tests

Pacel un pasmaržo ananasa apakšu (pretējo galu lapām jeb tā saucamo "dibenu"). Kad auglis gatavs, jūtama patīkami svaiga, saldena smarža. Ja nejūti nekādu smaržu, visdrīzāk auglis nav nogatavojies. Ja smarža jocīga, viegli etiķaina, iespējams, auglis veikalā bijis pārāk ilgi - ir pārgatavojies vai sācis rūgt.

Taustes tests

Nav forši stāvēt pie augļu stenda un spaidīt augļus, taisnība, bet pavisam nedaudz, saudzīgi var un pat vajag, lai saprastu, vai izvēlētais auglis gatavs. Laba izvēle būs ananass, kurš būs pēc taustes stingrs, bet reizē izdosies neliels iespiedums. Ja ļoti mīksts, tad būs pārgatavojies, bet akmensciets - vēl zaļš.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu