Vai uzvārīt pelmeņus ir grūti? Nebūt nav, bet, arī darot šo vienkāršo darbiņu, der likt aiz auss dažus padomus, lai rezultāts pēc iespējas labāks.
Vai drīkst pelmeņus no saldētavas mest vārošā ūdenī? (1)
Pirmais un viens no galvenajiem nosacījumiem - pelmeņi, lai rezultāts būtu gards, jāizvēlas kvalitatīvi. Ja ražotājs nebūs pacenties, varēsi vārīt, kā vien tīk, un netiksi pie gardas maltītes.
Ierasti uzvārām ūdeni, papildinām ar kādām garšvielām un ķeram saldētavā pēc pelmeņiem, ko tūlīt metam katliņā, bet tā nevajadzētu, jo, lūk, kāds rodas risks:
- Lielās temperatūras starpības dēļ pelmeņi var saplīst;
- Pelmeņi zaudē garšu un gaļas sulīgumu;
- Tie var salipt kopā un pielipt pie katla dibena;
- Mīkla var izšķīst un katliņā paliks vien šķidrums un gaļas bumbiņas.
Sākotnēji pelmeņi jāizņem no saldētavas un jāizliek uz šķīvja, lai tie nedaudz sasilst. Tikai pēc tam uzvāra ūdeni ar sāli un liek vārīties pelmeņus.