Pirmā Latvijā un pieejama bez maksas: pašpalīdzības grāmata cilvēkiem ar ēšanas traucējumiem

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ground Picture/Shutterstock.com

Biedrība "Būt brīvai" ir izdevusi Latvijā pirmo pašpalīdzības grāmatu cilvēkiem ar ēšanas traucējumiem. Tajā ir apkopoti dažādi ieteikumi cilvēkiem, kas  cenšas sev palīdzēt mājas apstākļos, dažādi psiholoģiski uzdevumi, kā arī koučinga metodes dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Grāmata ir pieejama taustāmā formātā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, dažu biedrību un iestāžu bibliotēkās, kā arī bezmaksas PDF versijā biedrības mājaslapā.

Ēšanas traucējumu problēma Latvijā kļūst arvien aktuālāka dienu no dienas. Pateicoties biedrības "Būt brīvai" aktivitātēm, arvien vairāk cilvēku iznāk no ēnas, lai runātu par savu cīņu ar ēšanas traucējumiem. Tāpēc biedrība "Būt brīvai" saprata, ka ir nepieciešams uzrakstīt pašpalīdzības grāmatu cilvēkiem ar ēšanas traucējumiem, kurā brīvprātīgie un mentori dalās pieredzē un piedzīvotajās problēmsituācijās ar kurām ir saskārušies. Problēmsituācijas analizēja speciālisti, kas strādā ar ēšanas traucējumu skartiem cilvēkiem, - KBT terapeite Inese Lapsiņa, koučs, mentors Anna Balode, klīniskais psihologs Irina Matjuka, uztura speciāliste Olga Ļubina, psihiatre Evija Siliņa, Kristīna Buta un speciāliste darbā ar vardarbībā skartām sievietēm Madara Lapsa. Grāmata ir veidota NVO fonds projekta ietvaros un ir radīta kā sabiedrībai nozīmīgs bezmaksas materiāls. Iegādāties to nav iespējams, jo primāri ir domāts, lai tā ir pieejama ikvienam, neatkarīgi no rocības.

"Mēs apsolām neapstāties pie šīs grāmatas izdošanas, jo vēl daudz kas ir jāpaveic šajā jomā un plāni ir lieli," uzsver biedrības "Būt brīvai" dibinātāja Anna Balode.

Anna Balode ir izveidojusi arī sociālo uzņēmumu "Ēšanas traucējumu resursu centrs", kurā praktizē grāmatā minētie speciālisti, kas arī piedāvā specializētu palīdzību cilvēkiem ar ēšanas traucējumiem.

Grāmata tapusi no valsts budžeta līdzekļiem, pateicoties projektam NVO fonds 2022.

Biedrība "Būt brīvai" dibināta ar mērķi palīdzēt cilvēkiem ar ēšanas traucējumiem, depresiju un citām šīs slimības radītajām sekām. Biedrības misija ir sniegt palīdzību ikvienam ar ēšanas traucējumiem, īpašu fokusu vēršot uz sociālo vienlīdzību, lai speciālistu kompleksa palīdzība ir pieejama arī bez maksas. Biedrībai ir sabiedriskā labuma statuss veselības profilaksē.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu