Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Pieci lieliski iemesli, lai sevi pacienātu ar gabaliņu šokolādes

Foto: Chatham172/Shutterstock.com

Tumšā šokolāde - stāsts par šo rūgteno saldumu, kas salīdzinājumā ar citām šokolādēm ir patiesi vērtīgs. Tā ir labs antioksidantu, vitamīnu (B, PP, E), magnija, dzelzs, fosfora, kālija un kalcija avots, bet ir vēl pieci lieliski iemesli, lai sevi pacienātu ar kādu gabaliņu tumšās šokolādes.

1. iemesls: uzlabo noskaņojumu

Šokolāde veicina serotonīna un endorfīnu sintēzi. Tā arī samazina stresa hormona kortizola veidošanos. Cilvēkam mazinās nervu spriedze un uzlabojas garastāvoklis.

2. iemesls: aizsargā zobu emalju un smaganas

Kakao sastāvā, kas ir tumšās šokolādes pamats, ir fluors. Tas veido uz zobu virsmas pārklājumu, kas pasargā tos no baktēriju iedarbības. Tanīni samazina zobakmens veidošanās risku un labvēlīgi ietekmē smaganu stāvokli.

3. iemesls: stimulē smadzeņu darbību

Kakao satur kofeīnu un teobromīnu. Tie labvēlīgi ietekmē smadzeņu darbību.

4. iemesls: uzlabo ādas stāvokli

Tumšajā šokolādē esošie flavanoli mitrina ādu un stimulē asinsriti.

5. iemesls: nomāc apetīti

Šokolāde regulē leptīna un grelīna īpašības, kas ir atbildīgas par apetīti. Tomēr tas ir iespējams tikai tad, ja šokolāde satur vismaz 50% kakao.

Tomēr pat to nevajadzētu patērēt lielos daudzumos. Un baltā šokolāde vispār nesatur kakao, tāpēc tā nedos labumu veselībai.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu