Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kāda saistība ēdienam un galvassāpēm?

Raksta foto
Foto: Krakenimages.com/Shutterstock.com

Nosaukts ēdiens, kas izraisa galvassāpes. Kā norāda uztura speciāliste Eimija Gudsone, nereti slikta pašsajūta ir saistīta ar zemu cukura līmeni asinīs, raksta Eat This, Not That!

Ja tiek izlaistas pusdienas, tas bieži beidzas ar cukura līmeņa pazemināšanos asinīs. Un cukura kritums veicina galvassāpes, kā arī sliktu dūšu un pat reiboni, sacīja speciāliste.

Vēl viens iemesls, kas izraisa cukura līmeņa pazemināšanos asinīs, var būt nesabalansēts uzturs. Piemēram, ja uzturā lieto tikai ogļhidrātus, tad cukura līmenis asinīs vispirms paaugstinās, bet pēc tam krītas vēl vairāk proteīna trūkuma dēļ. Sekas būs ne mazāk bēdīgas, ja pilnībā atsakās no pārtikas ar ogļhidrātiem vai būtiski samazina to patēriņu.

Eimija Gudsone nosauca vēl divus ēšanas paradumus, kas izraisa galvassāpes. Viņasprāt, tukšā dūšā nevar ēst tikai saldumus un dzert kafiju.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu