Vairāk ūdens un nekādu saldumu: atslodzes dienas, lai atkoptos pēc svētku izēšanās

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: HealthyLauraCom/Shutterstock.com

Garie gada izskaņas svētki parasti izjauc mūsu veselīgā dzīvesveida ikdienas režīmu, pārēšanās un neregulārs miegs ietekmē labsajūtu, produktivitāti un veselību. Taču uztura speciālistiem ir iedarbīgi ieteikumi, kā tikt galā ar pēcsvētku sindromu.

Pirmā lieta, ar ko jāsāk, ir pārtraukt ēst, iesaka izdevums "Mūsu Mamma", vēsta "Postimees". Pēc tam pamazām var izdzert litru ūdens, piecelties no galda un doties pastaigā.

Taču nevajag uzreiz ķerties pie populārām diētām, jo ​​tās kļūs par īstu stresu kādam, kurš brīvdienās zaudējis sparu smagiem ēšanas ierobežojumiem. Šādi ierobežojumi ir saistīti ar hronisku slimību saasināšanos, kā arī imunitātes samazināšanos un "bumeranga efektu" - strauji samazināta svara atgriešanos dubultā apjomā. Tāpēc sāc ar atslodzes dienām: kefīrs, proteīns, dārzeņi.

Tāpat iesaka atteikties no alkoholiskajiem dzērieniem, sulām, kā arī no visiem cukuru saturošiem dzērieniem.

Tā vietā izdzer apmēram 1,5-2 litrus tīra, silta, negāzēta ūdens, lai paātrinātu attīrīšanās procesu. Glāzi silta ūdens ar citronu var ieviest kā labu dienas sākuma rituālu, ar nosacījumu, ka nav nekādu veselības problēmu, kas ierobežo šāda dzēriena patērēšanu.

Izvairies ēst saldumus. Ja bez tiem akurāt nespēj iztēloties ne dienu, cepumu un konfekšu vietā vari atļauties nedaudz žāvētu vai svaigu augļu.

Ēd 5 reizes dienā ar 3-4 stundu pārtraukumiem. Šādā ēšanas režīmā porcijas lielums jāsamazina.

Lai paātrinātu toksīnu izvadīšanas procesu caur porām, ādu un ar elpošanu, ir vērts pieminēt kardiotreniņus, sportu brīvā dabā un kopumā jebkuras fiziskās aktivitātes būs piemērotas.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu