:format(webp)/nginx/o/2021/12/07/14246393t1h75d0.jpg)
Pelēkie zirņi ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa. Ar speķīti, mērcīti vai "pliki", tā jau ir gaumes lieta, bet uz galda jābūt. Lai arī varam nopirkt burciņās vai tvaicētus, ja laiks un iespējas ļauj, vāri pats, lai iegūtu tīkamāko rezultātu.
Pelēkie zirņi ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa. Ar speķīti, mērcīti vai "pliki", tā jau ir gaumes lieta, bet uz galda jābūt. Lai arī varam nopirkt burciņās vai tvaicētus, ja laiks un iespējas ļauj, vāri pats, lai iegūtu tīkamāko rezultātu.
Kas jāņem vērā, lai zirnīši izdotos izcili?
Ja vēlies tos bērt mutē no saujas vai pasniegt ar speķi vai kādu mērci, tiem jābūt gana stingriem un neizjukušiem. Mīkstākus zirņus izmanto putrām, plāceņiem un zirņu pikām.
Kas jāņem vērā, ja zirņus vāri pats