“Labāk būtu apēduši gabalu kūciņas” – arī tādu atbildi reizēm var saņemt no uztura speciālistes un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pasniedzējas Ksenijas Andrijanovas. Sarunā ar speciālisti izrunātas tādas sāpīgās tēmas kā “neēst pēc sešiem” un “ēst, nepieņemoties svarā”, kā arī aktuālais jautājums par uzturu ziemas sezonā.
Kādam ēdienam īpaši jāpievērš uzmanība ziemas mēnešos?
Ēdiens ziemā nedrīkst atšķirties no vasaras pārtikas. "Protams, praksē ir citādi. Ziemā labprāt apēd karbonādes, kartupeļus un ko treknāku, bet tas notiek psiholoģisku, nevis fizioloģisku iemeslu dēļ. Mēs vairs nedzīvojam lauku saimniecībās, svaigi dārzeņi ir pieejami visu gadu," stāsta Ksenija.