Kāpēc pirms cepšanas kartupeļus izpeldināt ledainā ūdenī ar sāli?

FOTO: Da Di/Shutterstock.com

Kartupeļu ēdieni nemēdz apnikt. Šī ir mūžīga klasika, neaizstājama gan greznos svētkos, gan ikdienas vakariņās. Kartupeļus, protams, ir grūti sabojāt, taču ne vienmēr ir iespējams sasniegt ideālo garšu un tekstūru. Ir dažādas metodes, kā to panākt. Šoreiz viens no knifiem, kas palīdzēs pagatavot tos kraukšķīgus.

Labās ēdināšanas iestādēs uz pannas vai krāsnī cepti kartupeļi vienmēr izdodas garšīgi - ar lielisku garoziņu un maigu viduci. Bet kā var mājās radīt tik gardus? Ir varianti!

Nav jāveic sarežģītas manipulācijas. Viss, kas jādara, - uzreiz pēc mizošanas kartupeļus uz apmēram 7 minūtēm jāliek mērcēties sālītā ledusaukstā ūdenī.

2

Pēc tam kā parasti - rūpīgi nosusini, apviļā augu eļļa un prom uz cepeškrāsni vai pannu. Kartupeļi izrādīsies ne tikai garšīgi un kraukšķīgi, bet arī pievilcīgi pēc izskata.

Uz augšu
Back