Līdz ar sāli un melnajiem pipariem nereti izmanto arī sarkanos piparus. Par īpašo čanahi aromātu buķeti jāpateicas bagātīgi pievienotajiem zaļumiem: pētersīļiem, kinzai un bazilikam.
Vēsturiski sacivi ir gruzīnu virtuves mērce, tomēr ar laiku šajā vārdā sāka dēvēt arī ēdienu - gaļu, kas sautēta krēmīgā un aromātiskā valriekstu mērcē. Visbiežāk sacivi tiek gatavots no vistas vai tītara gaļas, bet ir pieļaujams izmantot arī zoss, pīles gaļu un pat zivis.
Sacivi pamatmērce tiek gatavota uz gaļas buljona bāzes, papildinot to ar maltiem vai sasmalcinātiem valriekstiem. Kā jau Gruzijas virtuvē ierasts, ēdiena īpašo garšu buķeti veido garšvielas: kanēlis, pipari, ķiploki, hmeli-suneli un Imeretijas safrāns (to gatavo no kaltētām un samaltām samteņu ziedlapiņām.)
Sautējumam bagātīgi tiek pievienoti arī zaļumi – to kombināciju var izvēlēties pēc savas gaumes, bet obligāta ir kinzas klātbūtne. Mērcei pievieno arī kādu skābinātāju – granātābolu sulu, citronu sulu vai šļuku sausa baltvīna.
Čašušuli ir sildošs, ass un garšas kārpiņas kairinošs sautējums, bet tai pašā laikā izceļas ar ļoti maigu un sulīgu tekstūru. Šo ēdienu gruzīni parasti gatavo māla pannā "keci" no liellopa vai jēra gaļas. Retāk mēdz izmantot arī cūkgaļu. Gaļai pievieno tomātus, asos piparus, sīpolus, ķiplokus un bagātīgu garšaugu buķeti.
Raksts tapis sadarbībā ar Gruzijasvini.lv.