Nepieciešamās sastāvdaļas (norādītais poduktu daudzums paredzēts četriem podiņiem):
- 500 g jēra vai teļa gaļas;
- 500 g kartupeļu;
- 500 g tomātu;
- 500 g baklažānu;
- 500 g sīpolu;
- 4 daivas ķiploku;
- 2 lauru lapas;
- Sāls, pipari pēc garšas;
- Kinza, pētersīļi un baziliks pēc garšas.
Sagatavo sastāvdaļas. Gaļu sagriež ~3x3 cm gabalos, sīpolus un kartupeļus - lielās daivās, baklažānus – biezās pusripās, tomātus pārgriež uz pusēm. Zaļumus sakapā
Podiņu apakšā liek gaļu, sasāla, sapiparo, pievieno lauru lapas, pārkaisa ar zaļumiem. Nākamajā kārtā liek kartupeļus. Uz kartupeļiem liek baklažānus, sāla, piparo, pārber ar zaļumiem. Liek sīpolus, pusi tomātu, sāla, piparo.
Pasniedzot čanahi, ņem vērā, ka šī ēdiena garšu buķete lieliski harmonēs ar kādu no Gruzijas sausajiem sarkanvīniem, kas gatavoti no Saperavi vīnogu šķirnes.
Ja vēlas šķidrāku sautējumu, var pieliet nedaudz ūdens vai buljona.
Podiņus liek cepeškrāsnī 200 grādos un sautē aptuveni divas stundas
Piecas minūtes pirms beigām pieliek palikušos tomātus, piespiež klāt ķiplokus. Pirms pasniegšanas samaisa un pārber ar svaigiem zaļumiem.
Raksts tapis sadarbībā ar Gruzijasvini.lv.