Nesen pamodies, bet jau noguris: produkti, kas pēc brokastošanas atņem enerģiju (7)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Lolostock/Shutterstock.com

Lai iegūtu enerģiju un možumu visai dienai, ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizus produktus brokastīm. No dažiem pārtikas produktiem vajadzētu izvairīties, jo tie izraisa nogurumu, kuru diez vai kāds vēlas izjust jau neilgi pēc tam, kad ir izrausies no gultas.

Pēc kafijas tases izdzeršanas sākumā patiešām ir izjūtams enerģijas pieplūdums. Organismā ražojas kortizols un adrenalīns, dodot enerģiju. Bet šai monētai ir arī otra puse: pastāvīgi mēģinājumi pamosties ar kafiju radīs pretēju efektu. Virsnieru dziedzeri, kas ražo kortizolu un adrenlīnu, vienkārši pārstāj reaģēt uz parasto kofeīna devu, un cilvēkam tā ir nepārtraukti jāpalielina. Ķermenis uz to reaģē lēcienveidīgi: sākumā - enerģijas pieplūdums, bet pēc dažām stundām - pilnīgs vājums.

Smalkmaizītes, saldās brokastu pārslas, jogurti un citi saldumi brokastīs liek aizkuņģa dziedzerim aktīvi strādāt, lai ražotu nepieciešamo insulīna daudzumu, kas pazeminātu cukura līmeni asinīs. Šā iemesla dēļ cilvēks sāk justies noguris un aizkaitināts, vēsta "Postimees".

Baltmaizei, no kuras esam pieraduši gatavot grauzdiņus un sviestmaizes brokastīs, būs tāds pats efekts kā saldumiem: pēc pāris stundām pārpilnības sajūta pāries, un tā vietā nāks nogurums un tāda iekšēja nokaitinātība.

Brokastīs nav ieteicama arī sarkanā gaļa. Ja tu gatavo sev ceptas olas ar cīsiņiem vai sviestmaizi ar desu, negaidi, ka šīs brokastis tevi uzlādēs ar ilgstošu spēku un sparu. Ķermenis tērēs ļoti daudz enerģijas, lai pārstrādātu pārtiku. Tā rezultātā pilnības un enerģijas vietā tu jutīsities noguris un izsalcis.

Komentāri (7)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu