Kā ēst maizi un saglabāt figūru?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Andrej Rutar/Shutterstock.com

Vairums diētu sākas ar faktu, ka ir jāatsakās no vienkāršajiem ogļhidrātiem. Pirmais, kas nāk prātā, - maize un bulciņas. Mazkaloriju melnā maizīte vai pilngraudu ir cita lieta. Tiešām?

Baltmaize

Izslēdz baltmaizi no uztura un kilogrami tūlīt aizmuks? Un, ja tu ēd baltmaizi, tu noteikti sabojāsi savas auguma aprises un riskēsi saslimt ar cukura diabētu? Viss nav tik vienkārši un kategoriski. Baltmaize ir produkts ar vienkāršu sastāvu, kas nozīmē paredzamu enerģijas daudzumu. Tas var saturēt tikai miltus un ūdeni (piemēram, lavašs, pita). Vai arī var tikt pievienots raugs, cukurs un sāls (tradicionālā baltmaize, ciabatta).

Ja cilvēks, kurš piekopj aktīvu dzīvesveidu, ēd šādu maizi, šķiet, ka viņš krāsnī met malku, kas pamazām sadeg un dod enerģiju.

Kā, ēdot baltmaizi, nepieņemties svarā?

Ēst maizi no rīta. Ne vairāk kā 1-2 šķēles. Kombinēt ar dārzeņiem vai olbaltumvielām, piemēram, omleti. Un pēc tam nelikties uz dīvāna, bet doties uz darbu vai pastaigāties,

iesaka "Postimees".

Melnā jeb rudzu maize

Daudzi to uzskata par diētisku, taču tas ir atkarīgs no sastāva. Melnā maize nereti satur daudz vairāk cukura nekā baltmaize. Turklāt šim maizēm bieži pievieno sīrupus vai melasi, kas piešķir tumšu krāsu.

Un, ja maizei pievieno riekstus un žāvētus augļus, pareizāk to būtu uzskatīt par desertu, jo ​​pēc sastāva tā ir tuvāk kūkai. Attiecīgi arī jāievēro laiks, kad labāk šādu maizīti ēst, kā desertu - 1,5-2 stundas pēc iepriekšējās ēdienreizes un dienas pirmajā pusē.

Pilngraudu maize

Šī maize satur lielas graudu daļas vai pat veselus graudus. Šai maizei ir izcila uzturvērtība, bet tikai tad, ja rūpīgi sakošļā katru graudiņu. Pretējā gadījumā noderīgās vielas netiek pilnvērtīgi absorbētas.

Būtībā viss ir vienkārši - labāk izvēlēties pilngraudu maizi. Ja esi fiziski aktīvs, tad neskādēs arī cita veida maizītes, tomēr jāievēro mērenība un jālasa sastāvs: mazāk sāls, mazāk cukura, un tu būsi lielāks ieguvējs. Kā arī noteikti jāpiedomā, lai piedevas, ko liec uz katras šķēles, arī ir organismam vērtīgas un veselīgas.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu