Dietoloģe skaidro, ka, jo tumšāka ir produkta, piemēram, kūpinātas vistas āda, jo vairāk benzopirēna tā satur, tāpēc
viņa mudina grilētos un kūpinātos ēdienus neēst katru dienu.
Bet tad, kad to tomēr darām, negrilēt tikai gaļu, bet arī dārzeņus un augļus: “Protams, mēs zinām, ka arī šeit ir savi riski, bet tie tomēr ir mazāki, jo tur neveidojas heterocikliskie amīni. Lietojot klāt svaigos dārzeņus un augļus, tie saistīs heterocikliskos amīnus gremošanas traktā.”
Vēl Meija iesaka cept mazākus gaļas gabaliņus, tādējādi produkts būs gatavs ātrāk un arī cepšanai temperatūru vajadzēs zemāku.
Dietoloģe arī rekomendē gaļu marinēt, jo tas līdz pat 90% samazina heterociklisko amīnu veidošanos un iedarbību uz mūsu organismu.
Jāizvairās vien no marinādēm, kuras satur medu, jo to sastāvā esošais cukurs var sākt degt un veidot policikliskos aromātiskos ogļūdeņražus.
Tikmēr cita raidījuma uzrunātā eksperte – uztura speciāliste Ilze Lutere - aicina grilētu gaļu baudīt kopā ar kāpostiem: “Bez tā, ka tur [kāpostos] ir pretvēža vielas, tur ir arī tādas vielas, kas neitralizē tās vielas, ko mēs uzņemam, ēdot citus pārtikas produktus. Piemēram, kaut ko grilējot vai cepot, mums rodas organismā daudz hetorociklisko amīnu, un kāpostos esošās vielas to ļoti labi neitralizē.”