Pārtikas produkti, kas var uzlabot noskaņojumu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: puhhha/Shutterstock.com

Par mūsu mieru un labsajūtu ir atbildīgs serotonīns. Tā daudzumu iespējams paaugstināt, uzturā iekļaujot produktus, kas satur vērtīgu aminoskābi - triptofānu. Tas rodas produktos, kas bagāti ar olbaltumvielām. 

Ir apkopots saraksts ar produktiem, kurus ieteicams iekļaut uzturā, lai, gardi un veselīgi ēdot, arī noskaņojums allaž labs, atklāj "Insider".

Putnu gaļa

Gaļā ir daudz olbaltumvielu, un tā ir laba izvēle arī triptofānam. Tomēr gaļai, arī mājputnu, dažreiz tiek veltīti neglaimojoši vārdi, apgalvojot, ka tā cilvēkiem liek justies miegainiem.

Miegainību raisa nevis pati gaļa, bet gan maltītes lielums. Mazākās porcijās mājputnu gaļa ir laba izvēle, jo tā satur vērtīgas vielas un ir arī diētiskāka. 

Olas

Tās ir bagātas ar triptofānu. Olas satur arī ievērojamu daudzumu A vitamīna, B12 un selēna.

Lasis

Papildus tam, ka lasis ir labs triptofāna avots, tas ir arī lielisks taukskābju, Omega 3 un D vitamīna avots. Un, jā, ne mazāk svarīgi - ļoti gards!

Sēklas

Sēklas ir īpaši nozīmīgs triptofāna avots veģetāriešiem un vegāniem, kuri nevar ēst dažus citus pārtikas produktus, kas ir norādīti šajā sarakstā.

Ķirbju, linu un čia sēklas var viegli pievienot salātiem, jogurtam, brokastu pārslām, maizei, nodrošinot organismu ar antioksidantiem, šķiedrvielām un vitamīniem.

Rieksti

Arī šie gardie kraukšķi palīdzēs spert soli pretī labam noskaņojumam, paaugstinot serotonīna līmeni asinīs. 

Rieksti ir arī svarīgs mononepiesātināto tauku, olbaltumvielu un noteiktu minerālvielu un vitamīnu avots, kas ir būtiski pareizai ķermeņa darbībai.

Tos vari baudīt kā veselīgu uzkodu starp ēdienreizēm vai iekļaut dažādās maltītēs, piemēram, salātos.

Sojas produkti

Sojas produkti, piemēram, tofu, piens, dažādas mērces ir vērtīgi triptofāna avoti. Kas ir pozitīvi tieši tām cilvēku grupām, kas atteikušās no dzīvnieku izcelsmes produktu patēriņa.

Piena produkti

Piens un piena produkti ir veids, kā uzlabot savu noskaņojumu. Tie ir arī labs kalcija un vitamīnu A, D un E avots.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu