Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Pavasara našķis: pieneņu ziedu karbonādes

Pieneņu ziedu karbonādes.
Pieneņu ziedu karbonādes. Foto: Chatham172/Shutterstock.com

Pieneņu ziedēšanas laiks nav ilgs, tāpēc tas ir jāizmanto. Kāds priecē acis, cits vāra pieneņu ziedu medu, bet drosmīgākie – cep pieneņu ziedu karbonādes.

Ēdiena nosaukums jau pasaka priekšā, ka pieneņu karbonādes ir našķis no pieneņu ziediem, kuri panēti olā, miltos un izcepti.

Tiesa, lai rezultāts būtu labs, gards un bez nevēlamas gaļas, pirms tam ir jāveic sagatavošanās darbi. 

Lūk, kas jādara, lai tiktu pie pieneņu ziedu karbonādēm:

Sarūpē pieneņu ziedus. Tos iemērc ūdenī, kam pievienots sāls. Sālsūdens no ziediem izvilinās visus kukainīšus. 

Sālsūdenī izmērcētos ziedus kārtīgi noskalo tekošā ūdenī un ļauj liekajam ūdenim notecēt.

Sarūpē panējumu – vienā bļodā ber miltus, kuriem pievieno sāli un garšvielas pēc izvēles. 

Ziedus panē – miltos un olā vai olā un miltos – kā tev pašam labāk tīk.

Cep sakarsētās taukvielās tāpat kā klasisku karbonādi – no abām pusēm, līdz zeltainas.

Kā izskatās pagatavošanas process un rezultāts? Skaties video, kurš vietnē "TikTok" saņēmis gandrīz 91 tūkstoti "sirsniņu":

@woodsboundoutdoors Fried dandelion fritters🌼 #fyp #foryou #dandelions #foraging #survival #wildedibles #outdoorcooking #rocketstove ♬ original sound - woodsboundoutdoors

Dažādi pieneņu gardumi:

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu