Vai pastāv pārtikas produkti - brīnumdari, kas dedzina kilogramus?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Voyagerix/Shutterstock.com

Bieži gadās dzirdēt par taukus dedzinošiem produktiem, kurus ēdot problēmas it kā atrisināsies pašas no sevis un nekas nebūs jādara. Skaidrojam, kas ir šie produkti un kāpēc tas nav tik viegli kā izklausās.

Ko sauc par taukus dedzinošiem produktiem?

Pārtikas produktu sarakstā ar maģiskām īpašībām ir patiešām daudz veselīgu produktu ar vitamīniem un dažādiem mikroelementiem. Visbiežāk šajā sarakstā ietilpst selerijas, gurķi, ingvers, greipfrūti, pipari un kanēlis. Šie pārtikas produkti ir patiešām veselīgi, un, ja tu ēd tikai tos, agri vai vēlu cipari uz svariem saruks, bet daudzi tos ēd papildus ierastajām maltītēm un neredz efektu. Iemesls ir ļoti vienkāršs.

Kas patiešām ir šie produkti un kāpēc tos tā dēvē?

Par taukus dedzinošiem produktiem dēvē tos pārtikas produktus, kuros veidojas negatīva kaloritāte. Tas nozīmē, ka ķermenis iztērē vairāk kaloriju (vai lielāko to daļu), lai sagremotu šo ēdienu, nekā tajā ir kaloriju, skaidro portāls "Postimees". Parasti tie ir dārzeņi un augļi, kas galvenokārt sastāv no ūdens. 

Kā zināms, lai zaudētu svaru, cilvēkam ir nepieciešams uzņemt mazāk enerģijas, nekā viņš tērē. Tomēr, ja uzturs nebūs sabalansēts un trūks fizisku aktivitāšu, līdz ar taukiem zudīs arī muskuļi. 

Lai "sadedzinātu" taukus organismā un iegūtu vēlamo rezultātu, ir jāēd pareizi un jāvingro, tad tos organismā aizstās muskuļi. 

Pārtikas produkti ar šo negatīvo kaloritāti var būt lielisks uztura papildinājums, bet noteikti ne vienīgais elements. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu