Pieci rīta soļi pretī pludmales sezonas aprisēm

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com

Jā, tas laiks tuvojas, kad biezie mēteļi tiks iekārti skapī un tos nomainīs plānākas jaciņas un drīz vien arī peldkostīmi un peldšorti. Uzlādē sevi visai dienai un sper soļus pretī vasarai ar piecām vienkāršām darbībām.

Ja tiešām esi nolēmis mainīt savu ikdienu, neatliec uz pirmdienu, sāc jau rīt, iesaka portāls “Good house”.

Labas brokastis

Par veselīgāko tiek uzskatīts tas ēšanas režīms, kurā galveno kaloriju daudzumu uzņemam tieši no rīta. Tā secināja pētnieki no Telavivas universitātes. Vielmaiņas procesa ātrums dienas laikā mainās: jo tuvāk vakaram, jo lēnāka vielmaiņa. Bet no rītiem varam ēst teju visu, kas ienāk prātā.

Ja atsakāmies no brokastīm, ķermenis “pārslēdzas” ekonomijas režīmā un visas dienas garumā katru iegūto kaloriju “taupīs” kaloriju rezervēs, nevis pārstrādās enerģijā.

Pastaigas rīta saulē

Albertas universitātes zinātnieki (Kanādā) ir pierādījuši, ka rīta saules gaisma burtiski “dedzina” taukus. Redzamā spektra ietekmē lipīdu daļiņas samazinās apjomā un brīvi iziet no šūnas - un tiek zaudēti kilogrami. Protams, nevajag domāt, ka ar vienu pastaigu sasniegsi ievērojamu rezultātu, šīm pastaigām jākļūst par ikrīta rituālu.

Glāze ūdens uzreiz pēc pamošanās

Nakts laikā organisms zaudē aptuveni 0,5 litrus ūdens, tāpēc glāze šā dzīvības šķidruma uzreiz pēc miega palīdzēs atjaunot šķidruma līdzsvaru organismā. Papildus ūdens palīdzēs iekustināt vielmaiņas procesus un samazinās pārēšanās risku.

Foto: Pixabay

Rītarosme

Tas gan nav nekāds jaunums – kustīgā dzīvesveidā ir spēks. Rītarosme palīdzēs pamosties ne vien ķermenim, bet arī smadzenēm. Nortrumbijas universitātē (Lielbritānija) pierādīts, ka cilvēki, kas regulāri vingro, dienas laikā izjūt mazāku apetīti.

Atteikšanās no viedierīcēm

Esi pieradis no rīta brokastot ar telefonu rokā? Atsakies no šā ieraduma, tas atstāj ietekmi uz tavu organismu. Kā? Vienkārši.

Šis ieradums ir tieši saistīts ar stresa līmeni, kas liek auguma aprisēm kļūt pilnīgākām, jo stresa hormons kortizols palēnina vielmaiņu un, stresa mākti, mēs pat neapzināti izvēlamies ēst neveselīgāk.

Vēl viens iemesls, kāpēc brokastojot nepievērsties citām darbībām, ir “automātiskā ēšana”. Darot ko paralēli, tu vari apēst nekontrolēti lielu porciju, jo, kā mēs zinām, smadzenes signālu par sātu saņem novēloti.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu