Biskvīts neizdevās? Četras kļūdas, no kurām izvairīties

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Olha Zarytska/Shutterstock.com

Kas var būt vieglāk nekā izcept gaisīgu, mīkstu biskvītu, kurš neprasa ne daudz sastāvdaļu, nedz arī laika? Viss tomēr nav tik vienkārši, ir nianses, kas jāievēro.

Tam nevajadzētu būt grūti: nav sarežģītas receptes, kā tas ir citām kūkām un pīrāgiem, nav sarežģītu sastāvdaļu proporciju, mīklu ir viegli samaisīt, un pats biskvīts ātri izcepas. Bet pat pieredzējušām mājsaimniecēm laiku pa laikam gadās problēmas: biskvīts vai nu nepiepūšas, vai saplaisā, vai izrādās pārāk sauss. Lūk, piecas kļūdas, kas noved pie rezultāta, kas nav tāds, kādu tu gribētu.

1. kļūda: krāsns durtiņu virināšana

Ir labi zināms, ka biskvītam nepatīk temperatūras un gaisa plūsmas izmaiņas cepšanas laikā. Pat atverot pavisam mazu krāsns durvju spraudziņu, biskvīts var reaģēt. Ver vaļā tikai tad, kad to paredz recepte un ir pagājis noteiktais laiks. Pretējā gadījumā biskvīts "nepacelsies" vai arī, tikko izņemts no krāsns, izskatīsies labi, bet atdziestot saplaks un kļūs netīkami blīvs.

2. kļūda: pārāk intensīva mīklas maisīšana 

Mēģini pārāk nekult mīklu, vienkārši viegli samaisīt, līdz tiek pievienota pēdējā sastāvdaļa. Spēcīgi maisot, biskvīts var neuzpūsties, būt ciets un sauss.

3. kļūda: nepietiekami karsta krāsns 

Šī kļūda tiek pieļauta diezgan bieži. Ievēro visas receptē norādītās temperatūras prasības. Pagaidi, līdz cepeškrāsns sakarst līdz vajadzīgajai temperatūrai, un tikai pēc tam ievieto tajā pannu ar mīklu.

4. kļūda: neatbilstoša izmēra panna

Ja panna būs pārāk liela, mīkla būs pārāk plānā kārtiņā un biskvīts var neuzpūsties tik gaisīgs. Ja panna būs pārāk maza, pastāv risks, ka biskvīts kārtīgi neizcepsies, iespējams, saplaisās.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu