Lai saldāks miegs un labāka pašsajūta, atturies no šo produktu ēšanas vakara stundās

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: bodnar.photo/Shutterstock.com

Slikts miegs un neapmierinoša pašsajūta var būt rezultāts tam, ko ēd pirms miega. Pārskati savu vakara ēdienkarti un uzlabo dzīves kvalitāti.

Portāls "Postimees" atklāj produktu sarakstu, no kuriem jāatturas vakara stundās, lai uzlabotu pašsajūtu un  miega kvalitāti. Taisnības labad jāsaka, ka šo produktu patēriņu vajadzētu ierobežot ne tikai vakara stundās, bet ikdienā kopumā. 

Cepta gaļa, bekons, desas

Taukaina, grūti sagremojama pārtika - tā kuņģim liek spēcīgi darboties un apgrūtina aizmigšanu. Arī aminoskābe tirozīns aktivizē smadzeņu darbību, kas slikti ietekmēs miega kvalitāti. Viss kūpinātais un papildu sāls, kas atrodams desu sastāvā, atstās arī pēdas  tavā sejā no rīta - nebrīnies par maisiņiem zem acīm un pietūkumu.

Neveselīgie pārtikas produkti "junk food"

Tā ir augstas kaloritātes pārtika ar zemu bioloģisko vērtību un augstu tauku un cukura saturu. Šajā kategorijā ietilpst frī kartupeļi, burgeri, popkorns, čipsi un tamlīdzīgi ēdieni.

Deserti un saldējumi

Saldumi palielina insulīna līmeni asinīs, kas nav labs nakts maltītei. Visus ātros ogļhidrātus ieteicams lietot dienas pirmajā pusē. Slikts miegs būs sākums, vēlāk augs arī kilogrami.

Žāvēti augļi

Tajos ir daudz cukura un šķiedrvielu, kas var izraisīt vēdera uzpūšanos. Šādas sajūtas neļaus labi gulēt.

Makaroni, maizes izstrādājumi, pica

Tie satur lipekli un cieti, ir grūti sagremojami un palielina cukura līmeni asinīs.

Pākšaugi

Izraisa vēdera uzpūšanos un var izraisīt diskomfortu naktī. Ēst var, bet kontrolētā apjomā un tad, ja zini, ka tas neietekmē tavu gremošanas sistēmu.

Kafija, melnā tēja, alkohols

Kafija negatīvi ietekmē bioritmus, tējas fermenti izraisa trauksmi, un alkohols traucē kopējo miega kvalitāti.

Ja problēmas ar miegu un pašsajūtu ir ilgstošas un dienas ritma izmaiņas situāciju neuzlabo, noteikti konsultējieties ar ārstu!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu