Miegains rīts? Varbūt vainīgas vakariņas

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Nekvalitatīvam miegam var būt virkne iemeslu, bet ne visi no tiem ir sarežģīti. Reizēm der vienkārši pārskatīt savu vakariņu ēdienkarti un no tās izslēgt dažus produktus un mainīt gatavošanas metodes, skaidro "Krasotka".

3 galvenie vakariņošanas noteikumi

  1. Neej gulēt izsalcis. Ja nolem neēst pēc 18.00, bet pulksten 22.00 guli gultā un saproti, ka tavs kuņģis burtiski pieprasa ēdienu, miegs noteikti būs draņķīgs. Ķermenis neatslābināsies. Vēlākais laiks, kad ieteicams ēst, ir 2 stundas pirms gulētiešanas, optimāli - 3 stundas. Tu nebūsi izsalcis, bet ēdiens jau būs sagremots, un gremošanas sistēma netraucēs ķermeņa atpūtai un miegam.
  2. Neēd smagu pārtiku. Par vakariņu laiku svarīgāka ir produktu izvēle. Jo vēlāka maltīte, jo vieglākai tai jābūt. Pirms miega neēd ceptu, taukainu pārtiku, ātrās ēdināšanas vai pārstrādātus pārtikas produktus. Pārtikai jābūt vārītai, sautētai vai tvaicētai.
  3. Ir vairāki pārtikas produkti, kas satur vielas, kas var uzlabot miega kvalitāti un pat palīdzēt ātrāk iemigt. Ja tos iekļausi uzturā, iespējams, pēc laika no rīta modīsies daudz enerģiskāks. 

Miega kvalitāti uzlabojoši ēdieni

Kefīrs. Tas labvēlīgi ietekmē zarnas, veicina labāku gremošanu. Kefīrs satur daudz kalcija un, kas interesanti, tumsā ļoti efektīvi uzsūcas. Turklāt dzērienam ir nomierinoša iedarbība.

Banāns. Tas satur triptofānu, kas ir labs nervu sistēmai un ir relaksējošs. Diemžēl banānos ir daudz kaloriju, tāpēc pirms gulētiešanas ir atļauts ne vairāk kā viens. Daudz triptofāna ir sezama sēklās, ķirbju sēklās, auzu pārslās un mājputnu gaļā.

Ķirši. Tajos ir daudz melatonīna. Tie ir burtiski dabiskas miega zāles. To ēšana veicina ātrāku aizmigšanu un labākas kvalitātes miegu.

Medus. Tas satur vielu, kas bloķē hormona oreksīna ražošanos, kas ir atbildīgs par enerģiju. Neaizmirstiet, ka medū ir daudz kaloriju, pirms gulētiešanas varat apēst ne vairāk kā karoti. Nepievienojiet to ļoti karstai tējai, pretējā gadījumā visas derīgās tā īpašības iztvaiko. Jūs varat pievienot medu glāzei silta piena - tas ir lielisks nomierinošs līdzeklis.

Baltās zivis. Tās ir viegli sagremojamas, neapgrūtina gremošanas sistēmu, vienlaikus dod sāta sajūtu un daudzas noderīgas vielas.

Dārzeņi. Zems kaloriju daudzums, pilns ar vitamīniem.

Zāļu tēja. Tā dos jums sāta sajūtu un vienlaikus palīdzēs atpūsties un aizmigt. Ideāla tēja ar kumelītēm, piparmētru vai citronmētru. 

Bietes. Tajās ir maz kaloriju, turklāt tās regulē zarnu kustīgumu, normalizē mikrofloru, veicina tauku sadedzināšanu un attīra ķermeni no toksīniem. Miegs pēc biešu salātiem būs ne tikai kvalitatīvs, bet arī noderīgs figūrai.

Pārtika, kas pasliktinās tava miega kvalitāti:

  • Trekna gaļa;
  • Maizes izstrādājumi;
  • Rieksti;
  • Žāvēti augļi;
  • Šokolāde;
  • Čipsi (un citas līdzīgas uzkodas);
  • Kafija;
  • Alkohols.
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu