Vairs nekādu apdegušu pannu: 3 metodes tīrīšanai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Teju visiem mājās ir viena tāda panna, kas tiek reti izmantota, jo ir nepatīkami apdegusi melna ar oglekļa nogulsnēm. Tomēr nesteidzies to izmest - ir vairāki veidi, kā noņemt šo netīrību un turpināt izmantot pannu. "Postimees" stāsta par efektīviem veidiem, kā notīrīt oglekļa nogulsnes.

Soda un etiķis

Populārākās sastāvdaļas spītīgo netīrumu tīrīšanai mājās. Šis duets iedarbosies arī uz oglekļa nogulsnēm. Ievieto pannu izlietnē un pārklāj to ar sodu. Tad virsū uzlej etiķi (9%). Tu redzēsi, kā veidojas putas, un dzirdēsi arī, kā tās reaģē ar netīrību - tā tam ir jābūt. Pagaidi 30-60 minūtes, laiks ir atkarīgs no piesārņojuma intensitātes. Pēc tam pannu rūpīgi nomazgā ar trauku mazgājamo līdzekli, izmantojot kārtīgu birstīti. Ja nepieciešams, procesu atkārto.

Soda un ūdens

Šī metode nederēs alumīnija un teflona pannām. No sodas un silta ūdens izveido abrazīvu pastu, ko izmanto kā mazgāšanas līdzekli. Uzvelc cimdus, paņem kārtīgu sūklīti un ar pastu skrubē nost netīrumus. Ar pirmo reizi visdrīzāk neizdosies, tāpēc procesu atkārto vairākas reizes.

Vārīšana

Paņem lielu kastroli, kurā vari ievietot visu pannu, un piepildi to ar ūdeni. Šķīdumam pievieno veļas ziepju gabalu un 50 gramus sodas. Vāri ūdeni ar piedevām un tajā esošu pannu 30-40 minūtes. Pēc tam nomazgā kā ierasts. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu