Kas notiks ar tavu organismu, ja atteiksies no saldumiem? (14)

5 ieguvumi
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Atteikšanās no cukura ir milzīga uzvara pašam pār sevi un liels solis ceļā uz labāku veselību. Pilnīga saldumu izslēgšana no  ēdienkartes noteikti būs grūts process, bet ieguvumi būs redzami arī tad, ja saldumu apjomu ievērojami samazināsi, skaidro “Food in my room”.

Uzlabosies miega kvalitāte

Cilvēki, kuri ikdienā patērē pārāk daudz cukura, bieži vien cieš no bezmiega, vai arī miegs ir trauksmains glikozes līmeņa svārstību dēļ. Atteikšanās no cukura ir  lieliska metode ne tikai enerģijas krājumu saglabāšanai, bet arī laba miega nodrošināšanai.

Paaugstināsies produktivitāte

Cukurs negatīvi ietekmē kognitīvās spējas un palēnina vielmaiņas procesu. Tas viss kopumā pasliktina smadzeņu aktivitāti, spēju koncentrēties.

Lai manītu rezultātus, no cukura jāatsakās vismaz 10 dienas. Pirmajās dienās pārmaiņas novēros vien retais.

Uzlabosies ādas stāvoklis

Tūska, sausa āda, bāla seja un tumši loki zem acīm – to visu veicina arī cukurs.

Saldumi “nozog” mūsu jaunību un skaistumu.

Ja atteiksies vai vismaz ievērojami samazināsi cukura patēriņu, pamanīsi, ka āda kļūst tīrāka, gludāka, mirdzošāka un kopumā daudz veselīgāka.

Pazudīs atkarība no ēdiena

Pirmās dienas, kad tiešām atsakās no saldumiem, līdzinās zobu sāpēm, jo tu visu laiku esi spiests domāt par kādu kūkas gabaliņu vai smalkmaizīti. Cukurs ir atkarību raisošs. Ja izturēsi vairākas dienas, izveidosies jauns pieradums - saldumu trūkums tevī vairs neradīs stresu un ēdīsi, lai paēstu, nevis uzlabotu sev noskaņojumu vai vienkārši kaut ko padarītu.

Varēsi atvadīties no biežām garastāvokļa maiņām

Cukurs mēdz radīt tādu viltota prieka sajūtu, kas gana ātri pāriet, un tu atkal jūties nomāktāks. Atsakoties no produktiem ar augstu cukura līmeni, tavs noskaņojums kļūs stabilāks un nenotiks tik krasas pārmaiņas, kurām nav acīmredzamu iemeslu. Kopējā pašsajūta uzlabosies.

Komentāri (14)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu