Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Uzlecošās saules zeme - Japāna

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japāna ir vēl viena valsts ar bagātu gastronomijas kultūru un tradīcijām. Šīs tradīcijas būtu jāapzinās iepriekš, lai uzlecošās saules zemē tu sevi neapkaunotu, pusdienojot vai vakariņojot kādā no restorāniem.

Irbulīšus Japānā nav pieņemts ievietot pārtikā. Tas ir pieļaujams tikai apbedīšanas ceremonijās. Ja tu to izdari parastā dienā, tad apkārtējie vienā balsī sacīs, ka tā ir slikta zīme. Parasti Japānā irbulīšiem tiek pasniegti speciāli statīvi, tāpēc ar to problēmām nevajadzētu būt.

Izvēloties ēdienu, pat nedomā uz to norādīt ar irbulīšiem. Tev tas var šķist ērti, bet citiem šāds žests var būt apvainojums.

Ja devāties uz restorānu draugu kompānijā un pasūtīji suši rollu setu (komplektu), tad ēdiet tos pareizi. Viegli satver rollu ar irbulīšiem, pārnes uz sava šķīvja un tikai pēc tam ēd. Ja ievietosi ēdienu mutē no kopējās šķīvja, tad citi tevi uzskatīs par necivilizētu.

Un Japānā pirms ēšanas tiek pasniegti silti dvieļi. Lielākā daļa cilvēku zina, ka tie ir paredzēti rokām, bet ir arī tādi, kuriem izdodas noslaucīt seju ar šādu dvieli. Tā ir absolūti slikta maniere.

Lasi vēl:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu