PVA līme piena vietā un citi triki: ēdienu fotogrāfiju "netīrā" puse

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Vai esi kādreiz aizdomājies, kāpēc tavas piena putiņas kafijā nekad nav tik gaisīgas, dārzeņi tuvu tik spoži kā ēdienu žurnālos un reklāmās? Viss tāpēc, ka to, ko nereti fotografē, mutē noteikti nevajadzētu likt!

Kapučīno ar gaisīgām putām, pica, kas klāta ar izcili izkusušu sieru un dzērieni, kas burbuļo kā traki..  Tikai daži cilvēki zina, bet aiz katra gardā ēdiena attēla slēpjas pārtikas fotogrāfu un stilistu mežonīgs darbs. Galu galā ēdiens ir ļoti kaprīzs un to fotografēt ir ļoti grūti: lai tas būtu “izcils un pārdodam”, visi līdzekļi ir labi. Atklājam dažus no ēdienu fotografēšanas aizkulisēm.

Kas glāzē?

Īstos dzērienus sesiju laikā izmanto reti - parasti "modeles" lomu ieņem tonēts ūdens. Tātad, lai iegūtu glāzi chardonnay, ūdenim pievieno garšvielas, kuru pamatā ir karamele un garšvielas, un viltotu šampanieti izveido, izmantojot ūdeni, sojas mērci un Alka-Seltzer, lai tā kārtīgi burbuļo.

Bet dzēriena krāsa nav grūtākais. Galvenās problēmas rodas ar ledu, burbuļiem un miglainu stiklu. Piemēram, ledus kūst studijas apgaismojumā, tāpēc to aizstāj ar plastmasas klucīšiem un želatīna gabaliņiem. Nelielus ūdens pilienus uz stikla atdarina ar matu laku, un vazelīns uz stikla rada spīduma ilūziju.

Brokastu pārslas ar pienu? Ne gluži!

Saskaroties ar pienu, kukurūzas pārslas ātri izmirkst un kļūst vizuāli nesimpātiskas, noteikti ne apetīti rosinošas. Tāpēc pienu aizstāj ar alternatīviem šķidrumiem: daži izmanto matu masku, kas iekrāsota baltāka, citi dod priekšroku PVA līmei, kurai piemīt ideāla konsistence, lai atdarinātu pienu.

Foto: Depositphotos

Pat kafija tasītē nav īsta!

Melna kafija nav fotogēniskākais dzēriens pasaulē: uz tās virsmas veidojas taukaina plēvīte, kas atgādina benzīna traipus. Tāpēc kafijas vietā tiek izmantots karameļu sīrups, ūdens un želatīns, kā arī dažreiz ūdens un sojas mērces maisījums. Ap malām pilina ziepju šķīdumu, lai radītu svaigi pagatavota dzēriena efektu.

Piena putas ir vēl viens nepateicīgs materiāls darbam, jo ​​tās ātri izšķīst. Kā piena putu dublierus izmanto ziepju vai skūšanās putas. Un tvaiks, kas reklāmā nāk no krūzes? Nē, pašam dzērienam ar to nav saistība, bet gan ar ūdeni samitrinātam un mikroviļņu krāsnī uzkarsētam higiēniskajam tamponam, kas nolikt aiz krūzītes skaisti tvaiko.

Burvju ķīmija

Spīdīgie augļi un dārzeņi fotogrāfijās ir neticami pievilcīgi. Un tas viss pateicoties automobiļu šķidrumiem, kas padara tos tik svaigus un spīdīgus. Un neizskatīgus plankumus var maskēt ar lūpu krāsu vai nagu laku.

Lai cūkgaļas šķēles izskatītos apetelīgi, mērces vietā tās aplej ar motoreļļu un burgerus košina ar apavu krēmiem. 

Ja pankūku kaudzi nopūš ar ūdeni atgrūdošu aerosolu, sīrups neuzsūcas, bet skaisti notek pār maliņā. Motoreļļa ir izcils medus aizvietotājs un kūkās, desertos putukrējuma vietā uzpūš skūšanās putas. Neizklausās gardi, vai ne?

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu