Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Garšvielas un garšaugi

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ingvers

Ingvera noderīgās īpašības ir zināmas kopš seniem laikiem. Šiī veselīgā sakne satur vitamīnus C, B1, B2, A, fosforu, kalciju, magniju, dzelzi, cinku, nātriju un kāliju. Ingvers ir slavens arī ar savām ārstnieciskajām īpašībām, to sauc arī par dabīgu antibiotiku, jo, regulāri lietojot, tas palīdz attīrīt ķermeni no kaitīgajiem mikroorganismiem, stiprina imūnsistēmu un tam pamt piemīt pretsāpju iedarbība. Un, protams, ingvers ir lielisks līdzeklis detoksam, tas ne tikai stimulē gremošanu, bet arī palīdz izvadīt toksīnus caur ādu ar sviedru palīdzību.

Kajēnas pipari

Šis detoksa produkts ir jāizmanto ļoti uzmanīgi, jo kajēnas pipari tiek uzskatīti par asākajiem un vieni no visvērtīgākajiem garšvielu pasaulē. Tie darbojas ātri un efektīvi, liekot mūsu ķermenim strādāt. Kajēnas pipariem ir tūlītēja stimulējoša iedarbība, tie paātrina vielmaiņu, attīra asinis un labvēlīgi ietekmē asinsvadu sistēmu, novēršot aterosklerozes plāksnīšu uzkrāšanos.

Lasi vēl:

Avots: Goodhouse

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu