Skip to footer
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Vai rabarbers ir indīgs un vai to var izaudzēt uz balkona? Atbild speciāliste

Rabarberi.

Ja rudenī mēs varam teikt, ka latvieša sirdī mīt sēnes, tad maijā šo vietu noteikti aizpilda rabarberi. Kam no sava dārziņa, kam no tirgus laukuma, citam no kādas saimniecības, bet katrs atrod, kā pie sulīgajiem kātiem tikt. Rabarbers noteikti ir pavasara un vasaras sākuma plātsmaižu un kūku karalis, kurš ir apvīts dažādiem stāstiem, bet cik patiesi ir šie stāsti? Auglis, kura lapas ir indīgas, pēc Jāņiem ēst kategoriski aizliegts, savu rabarberu krūmu izaudzēšu uz balkona – cik daudz no tā visa ir taisnība, skaidrojām pie Bulduru tehnikuma dārzeņkopības pasniedzējas Gitas Riekstiņas.

Neesi pret rabarberu kategorisks

Daudzas lietas, ko var dzirdēt un lasīt par rabarberiem, var dēvēt par puspatiesībām, kurās slēpjas daļa taisnības, bet daļa tiek pārspīlēta.

​Sulīgie rabarberu kāti lielākoties ir dažādu konditorejas izstrādājumu un desertu zvaigznes. Vēl tos vāra ievārījumos, liek kompotos, spiež sulas, saldē. Retāk pievieno salātiem vai izmanto, piemēram, gaļas marinēšanai. Varbūt tieši ciešā saistība ar saldiem ēdieniem rabarberu galvā automātiski ieceļ augļu kārtā, jo kūkas, piemēram, no rāceņiem vai plātsmaizi no baklažāniem bieži (vai vispār) nenākas redzēt.

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu