Ingvers tiek plaši pielietots daudzu valstu kulinārijā. Krievu virtuvē ingveru pievieno kvasam, brāgai, bulciņām, Āzijā – gaļas ēdieniem, dažām tējas šķirnēm un vāra ingvera ievārījumu. ASV, Anglijā un Austrālijā ļoti populārs ir ingvera alus.
Ja jūs pievienosiet ingveru gaļas ēdieniem, tad jūs ne tikai uzlabosiet ēdiena aromātu, bet iegūsiet arī daudz mīkstāku gaļu.
Dažādiem ēdieniem ingvers ir jāpievieno dažādos laikos. Piemēram, pudiņiem, uzpūteņiem un citiem saldajiem ēdieniem ingveru pievieno 5 minūtes pirms ēdiens ir gatavs, sautējot gaļu – 20 minūtes pirms gaļa ir mīksta, bet mērcēm pievieno pēc termiskās apstrādes beigām.
Ingvera pulveris tulkojumā no sanskrita nozīmē “universāls līdzeklis” , bet mūsdienu medicīna apraksta vairāk kā divdesmit šī auga dziedinošās īpašības.
Ingveram ir pretiekaisuma iedarbība, it īpaši kaklam un mutes dobumam. Bez tam, šis produkts palīdz pārvarēt jūras slimību, uzlabo gremošanas trakta darbību un normalizē holesterīna līmeni.
Ingvers ir ļoti iedarbīgs līdzeklis cīņā ar saaukstēšanās slimībām, klepu, iesnām un gripu.